Kameran hankinta

Riistakameroita löytyy monesta hintaluokasta. Ensin kannattaa miettiä oma budjetti, ja mitä ominaisuuksia kameralta haluaa. Lähettävä riistakamera toimittaa kuvat kännykkääsi, mutta se vaatii oman puhelinliittymän ja 3G- tai 4G-verkon. Kameran käyttämisestä syntyy siis kuluja.

Kuvauspaikan valinta

Päätä mitä haluat kuvata: pihapiirin eläimiä, lintulautaa vai ehkä suurempia nisäkkäitä? Jos kamera ei ole omalla maalla, lupa kuvaamiseen pitää saada maanomistajalta. Omalle tontillekaan asetettu kamera ei saa luvatta kuvata naapurin pihaa.

Kameraa ei kannata viedä kovin hankalan matkan päähän, jos akkuja ja muistikortteja pitää käydä vaihtamassa usein. Varsinkin videokuvaus vie paljon virtaa.
Kameran paikka kannattaa valita sen mukaan, missä eläimet liikkuvat. Talvi on tähän ihanteellista aikaa, sillä lumijäljet paljastavat eläinten reitit. Sulan maan aikana on hyvä oppia erottamaan riistapolut ihmisten poluista.

Varo kameravarasta!

Jos kuvauspaikalla liikkuu paljon ihmisiä, kannattaa varoa varkaita. Kamerakotelo kannattaa ainakin lukita ja kiinnittää kamera vaijerilla puun ympäri. Turvallisin vaihtoehto on viedä kamera syrjäiseen paikkaan.

Vinkkejä antoivat Nina Mönkkönen ja Kenneth Weber.

Lue lisää riistakamerakuvaamisesta Suomen Luonnosta 2/2018!

Valkohäntäkauris otti selfien. Kuva: Riikka Kaartinen

kuvaaminenriistakamera

Tilaa Suomen Luonto!

Avain ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaittaan alk. 19,40 € / 3 lehteä + digipalvelu.
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.