Sienten syötävyys ei liity pelkästään sienen myrkyllisyyteen tai makuun, mukana on myös kulttuurisia tekijöitä. Ruokasienten käyttö vaihteleekin eri maissa.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Topi on joensuulainen freelance-toimittaja, musiikkitieteilijä ja sienenpoimija. Hänen suosikkisieniinsä kuuluu muiden muassa mustatorvisieni, jota Pohjois-Karjalassa löytyy rinteistä rehevistä sekametsistä.
Retki Pisan luonnonsuojelualueelle vei luontovalokuvaaja Merja Paakkasen tutkimusmatkalle vanhan metsän, mielenkiintoisen geologian ja historian äärelle. Lue tai kuuntele artikkeli.
Lakka on pohjoinen kultainen herkku, josta on löydetty monia terveysvaikutteisia yhdisteitä, kuten fenoliyhdisteisiin kuuluvaa ellagitanniinia. Sitä on erityisesti lakan siemenen kuoresta eristetyissä yhdisteissä. Lue tai kuuntele artikkeli.
Suomi kuuluu siihen pieneen eurooppalaisten maiden vähemmistöön, joissa on yleisesti syöty korvasieniä. Nyt korvasienikäsitys on nivelkohdassa, sillä Ruokavirasto pudotti korvasienen pois suositeltavien ruokasienten listalta. Mitä korvasienestä olisi ajateltava?