Sienten syötävyys ei liity pelkästään sienen myrkyllisyyteen tai makuun, mukana on myös kulttuurisia tekijöitä. Ruokasienten käyttö vaihteleekin eri maissa.
🌍 Luotettavaa ja tutkittua tietoa luonnosta ja ympäristöstä Palkittua ja asiantuntevaa luontojournalismia. 🔓 Tilaajana opit tuntemaan luontoa ja eri lajeja ja saat syvällistä tietoa muuttuvasta ympäristöstämme Tilaukseen sisältyy rajaton pääsy digiarkistoon.
🌿 Tilaamalla Suomen Luonnon tuet luonnonsuojelutyötä. Tuottomme käytetään Suomen luonnonsuojeluliiton työhön.
📌 Tilaa nyt – digin ensimmäinen kuukausi vain 1 €!
Lehti + Digitilaus sisältää
10 painetun lehden numeroa vuodessa.
lehtiartikkelit lisämateriaaleineen (videoita, ääniä, lisäkuvia) helposti verkossa luettavassa muodossa.
Topi on joensuulainen freelance-toimittaja, musiikkitieteilijä ja sienenpoimija. Hänen suosikkisieniinsä kuuluu muiden muassa mustatorvisieni, jota Pohjois-Karjalassa löytyy rinteistä rehevistä sekametsistä.
Kantarelli, suppilovahvero ja herkkutatti tunnetaan. Sienikorin laajennus kuitenkin kannattaa: satoa on tarjolla enemmän, ja sieniruokien makumaailmaan tulee lisää vaihtelua.
Juuri kun keväisten sulavesien härkäpäisten mekastajien eli telkkäkoiraiden kiihko on alkanut laantua, aloittavat lajin nuoren sukupolven naaraat omat villit viikkonsa. Lue tai kuuntele artikkeli!
Retki Pisan luonnonsuojelualueelle vei luontovalokuvaaja Merja Paakkasen tutkimusmatkalle vanhan metsän, mielenkiintoisen geologian ja historian äärelle. Lue tai kuuntele artikkeli.