316/365

Hippiäinen – Euroopan pienin lintu – liittyy talvella useinkin tiaisparven jäseneksi. Tiaisparven eri lajit,  tiaiset, hippiäinen ja puukiipijä tuntevat hyvin toistensa varoitusäänet. Esimerkiksi varpushaukka havaitaan koko parven silmin helpommin kuin yksin ja varoitusäänet kuuluvat oitis kaikkien korviin.

Ruokinnalla hippiäinen ei kuitenkaan ole varhemmin käynyt. Meidän ruokintapaikallemme se kuitenkin ilmestyi talveksi 2015/2016 eli neljä vuotta sitten. Se oli melkoinen yllätys. Tiedän sen samana talvena käyneen muullakin ruokintapaikalla, aiempia en tiedä, mutta muutamasta oppimisesta talille on sittemmin tullut tietoja. Uskoisin, että joku vanhempikin havainto on olemassa.

Hippiäinen saapui ruokinnalle aina nopeasti, suoraviivaisesti ja samalla hyvin huomaamattomasti. Se viipyi vain pienen hetken ja huristi taas kiireesti tiehensä. Tali tai sen muruset maistuivat pienelle hippiäiselle.

Seuraavana syksynä näin hippiäisen ruokintapaikan lähipuissa, mutta sen koommin sitä ei ole ruokinnalla näkynyt, vaikka tänäkin talvena niitä on metsässä enemmänkin. Nyt tietysti toivon, että se taas ilmestyisi ihmeteltäväksi ja ihailtavaksi.

Minä olen Euroopan pienin lintu.

hippiäinentalviruokintavuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.