330/365

Isot tilhiparvet ja eksottiset taviokuurnat ovat aivan etelässä vielä odotuksissa. Kymmenien yksilöiden tilhiparvia on rannikolla, mutta isot keskustoissakin pyörivät ”massat” ovat edelleen odotuksissa esim. Helsingissä. Toivottavasti niitä ilmaantuu!

Iso osa pihlajanmarjoista on edelleen syömättä etelärannikolla. Marjojen laatukin on säilynyt hyvänä. Siksi olen optimisti sen suhteen, että taviokuurniakin ehtii ihan etelään saakka lähiviikkoina.

Meitä erivärisiä taviokuurnia odotellessa!

Ja kun räkättiparvet ovat vähentyneet, siitä voi arvella pihlajanmarjojen riittävän tilhille ja kuurnille, vaikka vähän viipyisivätkin vielä. Muita suursyömäreitä ei enää ole.

Yksittäisiä punakylkirastaita en ole muutamaan viikkoon enää osunut näkemään.

Mustarastaita on lujasti pihlajissa, mutta kun mustarastaat eivät liiku parvissa, marjoja niidenkin puolesta riittää paitsi niille itselleen myös kahdelle odotetulle lajille eli tilhille ja taviokuurnille. Aika näyttää!

Punatulkut myös viheltelevät vienosti pihlajien latvoissa, kun tarkkaan katselee ja kuuntelee. Ne eivät pidä niin paljon meteliä itsestään, mutta niitä on mukavasti.

Marjalinnutmustarastaspunakylkirastaspunatulkkuräkättirastastaviokuurnatilhivuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.