Kyllästyttääkö kotona kökkiminen? Jos kyllästyttää, niin se on ehkä riittävä syy lähteä luontoon. Jos kaipaat jotain muuta, niin…

Juuri näin me teemme. Nyt, kun koronaviruksen takia museot sekä kirjastot ovat kiinni ja harrastukset ovat siirtyneet videoyhteyden päähän, luonnossa liikkumisesta on tullut meille tavallistakin tärkeämpää. Arkisin ulkoilemme kodin lähistöllä. Viikonloppuisin lähdemme retkille hieman kauemmas vaikkapa pyöräillen.

Pesueen poikaset halajavat luontoon muutenkin – ilman sen erityisempää syytä, mutta silloin tällöin on mukava keksiä retkelle joku teema. Pari viikkoa sitten kuopuksen päiväkodista tuli viesti, että he ovat piilottaneet pehmonalleja lähipuistoihin. Lähdimme siis etsimään ja kuvaamaan nalleja. Samalla teimme myös kevätseurantaa: kuulimme ensimmäistä kertaa peipon ja näimme kevään toisen kimalaisen.

Nallejahtia – tai nyt pääsiäisenä vaikka suklaamunajahtia – voisi hyödyntää joskus muulloinkin retkelle innostavana salapoliisitehtävänä. Kaikkein tavallisin teema retkelle meidän pesueessa on kuitenkin eväsretki. Se toimii aina! Meren rannalla tai metsän siimeksessä kahvia hörppiessä on ihana kuunnella tuulta ja lintujen laulua sekä havainnoida ympäröivää luontoa.

Pesueen pienimmällä on menossa valtava kiipeilyinnostus. Puihin kiipeilystä onkin aivan vahingossa tullut yksi retkiemme vakiteema. Mihin tahansa metsään lähdemmekään, niin kuopus etsii haukansilmillään kaikki sopivat kiipeilypuut.

Kuopuksen kiipeillessä me muut monesti puuhaamme omiamme. Viimeksi esikoinen teki patoa kevätpuroon ja minä valokuvasin tuomen lehtiä. Ne ovat aukeamassa täällä jo nyt!

Pääsiäisen retkiin ajattelin etsiä vinkkejä retkihaasteen 52 ideasta. Taidanpa lukea kaikki ideat ääneen lapsille, ja he saavat valita, millaisen retken teemme. Ehkäpä retkihaasteesta löytyy inspiraatio sinunkin retkeesi?! Ihanaa pääsiäistä ja hyviä retkiä kaikille!

eväsretkiJapanilaistyylinen puutarhakevätkevätpurokevätseurantakevättuulikiipeilykiipeilypuukimalainenkoronaviruskyhmyjoutsenlähiluontomerenrantanallenallejahtipehmolelupeippopuistotroihuvuoriSatumaanpuistoStrömsinlahti

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.