Kuva: Samuli Haapasalo

154/365

Ehkäpä mustatiiran pään ja vatsapuolen musta edistää linnun hyönteispyyntiä. Väri lähestyy eutrofisten ja runsaskasvustoisten lintujärvien pohjan ja osin tummien vesienkin väriä. Mustatiiran pesä on kelluva.

Mustatiira elelee tyypillisesti yhdyskunnissa, mutta aika harvinaisena toki yksittäinkin. Suomessa pesivä parimäärä on Lintuatlaksen mukaan vain noin 30.

Ruokavalio koostuu pääosin hyönteisistä ja mustatiira käy nappaamassa ruokansa tyypillisesti veden pinnasta.

 

Lintujärvimustatiiravuosi luonnossa