Kuvat: Samuli Haapasalo

295/365

Katselin runsas viikko sitten muutaman punatulkun rauhallista keikkumista pihlajissa. Pihlajanmarjat maistuivat niille hyvin. Pienessä, ehkä puolen tusinan linnun parvessa oli sekä punavatsaisia koiraita että harmaapukuisia naaraita. Hiljaiset, tunnelmalliset vihellykset kuuluivat tämän tästä.

Tässä vaiheessa rastaat ovat yleisimmät marjalinnut eteläisessä Suomessa. Paikoin on edelleen myös kottaraisia pihlajanmarjojen kimpussa ja sitten punatulkut. Tilhiäkin on viimeisen viikon ajan näkynyt eteläisessä Suomessa useiden kymmenien lintujen parvissa ja määrä lisääntyy hyvää kyytiä. Taviokuurnat tulevat myöhemmin – jos tulevat – se on aina ”oikullista”. Paikoin rastaat ovat tehneet selvää jälkeä pihlajanmarjoista, mikä voi vaikuttaa marjalintusyksyn etenemiseen.

Punatulkkuja on aina kaunista katsoa. Rauhalliset, hieman pyöreähköt, kaunisväriset ja -ääniset linnut voi nähdä nyt myös pihapuissa.

Marjalinnutpunatulkkuvuosi luonnossa

Tilaa Suomen Luonto!

Puhtaan luonnon merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on entisestään korostunut koronavirusepidemian hankaloittamassa arjessa.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet Luonnonsuojeluliiton työtä suomalaisen luonnon hyväksi.
Tilaa nyt kotiin kannettuna tai diginä!