Vähän ennen marraskuun alussa vietettävää syntymäpäivääni aloimme pesueen kesken pohtia, miten merkkipäivää juhlistaisimme. Kuopuksen mukaan olemme aina menneet syntymäpäivänäni hotelliin. Yhtenä vuonna todella olimme Mathildedalissa syntymäpäivänäni, mutta se onkin ollut ainut kerta.

Innostuin kuitenkin ajatuksesta ja aloin selvitellä, onnistuisiko lähihotelliloma tällä kertaa jossain luonnon helmassa. Kun selvisi, että moni kiinnostava lähipaikkakunnan hotelli – kuten esimerkiksi Tehtaan Hotelli Karkkilassa ja Strömforsin ruukin Bed & Bistro Kartano – oli jo täyteen varattu, keksin, ettei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Soitin Helsingin Vuosaaren Ramsinniemessä sijaitsevaan Hotel Rantapuistoon ja sain sieltä viimeisen perhehuoneen varattua yhdeksi yöksi. Kohde oli siinäkin mielessä kätevä, ettei matkoihin mennyt rahaa ja aikaa, koska meiltä on Ramsinniemeen pyörämatka.

Hotellin 60-lukulainen arkkitehtuuri, pieteetillä mietitty sisustus ja ympäröivä luonto loivat kiinnostavan tunnelman. Ulkoilimme Pikku Kortlahden rannoilla ja kuljimme Rastilannevan halki pitkospuita pitkin. Ramsinniemen luonnonsuojelualueellakin olisin halunnut käydä, mutta aika ei tällä kertaa riittänyt. Tarkoituksenamme oli nimittäin myös syödä rauhassa ravintolassa sekä testata hotellin sauna.

Esikoinen totesi hotellilla, ettei uskoisi meidän olevan vain kuuden kilometrin pyörämatkan päässä kotoa. Se olikin hyvä oivallus: irtiotto arjesta voi onnistua ihan lähellä. Suosittelen silti kohdetta myös kauempaa tuleville, jos urbaanin hotelliloman sijaan Helsingin mereinen luonto kiinnostaa.

 

 

 

Hotel RantapuistohotellihotellilomalähimatkailumatkailupyöräilyRamsinniemiretkeilyVuosaari

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.