Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint tuo tällä viikolla keskustan valkokankaille yli sadan kotimaisen ja kansainvälisen dokumenttielokuvan ohjelmiston. Joukosta löytyy myös mielenkiintoisia dokumentteja luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille. Kokosimme tähän viime hetken vinkit DocPointiin luonnonystäville.

Tulevilla rannoilla
John Webster (Suomi, 2017)

Millaisen perinnön jätämme ihmisille, jotka tulevat meidän jälkeemme? Voiko yksi ihminen vaikuttaa koko maailmaan? Näitä kysymyksiä pohtii ohjaaja John Webster testamentissaan lapsenlapsenlapselleen Doritille. Webster kietoo menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden dokumentiksi siitä, miten jokainen meistä voi vaikuttaa.

Savoy-teatteri: Keskiviikko 25.1. klo 20:00
Orion: Perjantai 27.1. klo 19:00

Lue lisää!

Tulevilla rannoilla.

Tulevilla rannoilla.

 
Sielunmetsä
Anu Kuivalainen (Suomi, 2016)

Metsä on elävä organismi, henkinen pakopaikka ja inspiraation lähde. Yhdet tekevät taidetta puiden katveessa, toiset metsästävät ja joku järjestää teknobileitä metsän keskellä. Sielunmetsä on kurkistus metsää rakastavan suomalaisen kansan elämään.

Kinopalatsi 1: Lauantai 28.1. klo 10:45

Lue lisää!

Furusato
Thorsten Trimpop (Saksa/USA, 2016)

Vuonna 2011 Fukushimassa tapahtui suurin ydinonnettomuus sitten Tšernobylin. Nyt Fukushiman alueelle jääneen pienen kaupungin asukkaat yrittävät löytää tiensä takaisin tavalliseen elämään.

Korjaamo / Kulmasali: Perjantai 27.1. klo 21:00

Lue lisää!

How To Let Go of The World And Love All the Things Climate Can’t Change
Josh Fox (USA, 2016)

Ohjaaja John Fox reissaa ympäri maailmaa selvittäessään planeettaa uhkaavan ilmastonmuutoksen syitä ja seurauksia. On selvää, että kaikkia ilmastonmuutoksen seurauksia ei voida enää estää. Siksi dokumentissa etsitään kaikkea sitä hyvää, mitä ilmastonmuutos ei voi tuhota.

Kinopalatsi 2: Torstai 26.1. klo 21:30
Kinopalatsi 2: Lauantai 28.1. klo 16:00

Lue lisää!

Wild Plants
Nicolas Humbert (Saksa/Sveitsi, 2016)

Dokumentti esittelee Detroitin urbaanit puutarhurit, Zürichin kasveillaan muuttaneen kapinallisen, Maurice Maggin, ja muita uuden ajan puutarhureita. He ovat valmiita hylkäämään kulutusyhteiskunnan mukavuuden ja palaamaan luontoon.

Korjaamo / Kulmasali: Perjantai 27.1. klo 18:45

Lue lisää!

Kesäni sudenkorentona
Elli Toivoniemi (Suomi 2016)

Elli Toivoniemen ohjaama dokumentti Kesäni sudenkorentona kertoo 25-vuotiaasta Miikka Frimanista, jonka intohimona on sudenkorentojen tutkiminen ja kuvaaminen. Miikka on kuvannut elämänsä aikana sudenkorentoja yli 1500 tunnin verran. Suomen korennoista hän on kuvannut kaikki yhtä – tundrakiiltokorentoa – lukuunottamatta. Tätä lajia Miikka lähtee etsimään Kilpisjärvelle.

Lue juttu Kesäni sudenkorentona -elokuvasta.

Kinopalatsi 1: Torstai 26.01.2017 19:15
Kinopalatsi 2: Perjantai 27.01.2017 14:00

 

Katso koko ohjelmisto DocPointin verkkosivuilta.

luontoelokuva

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.
Joulutarjous lehti+digi 59,50 €/vuosi