Hiilihelppi – joka kodin ilmastovinkit -palvelu tarjoaa helppoja vinkkejä ja keinoja, joilla jokainen meistä voi pienentää omaa asumisen hiilijalanjälkeään ja vaikuttaa siten ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen riittävyyteen ja luonnon monimuotoisuuden säilymiseen.

Valitsemalla asuinpaikan ja talotyypin Hiilihelpin käyttäjä saa juuri hänelle valikoidut vinkit ilmastoystävälliseen asumiseen.

Sivusto antaa monipuolisesti tietoa ja keinoja kestäviin asumistapoihin, energiatehokkuuteen, uusiutuvien energianmuotojen käyttöön sekä vaikuttamiseen. Hiilihelppi kokoaa vinkkejä myös asunnonhankkijalle, remontoijalle, rakentajalle ja kesämökkiläiselle.

Hiilihelppin vinkit nousevat ajankohtaiseksi myös energian hinnan nousun myötä. Ympäristölle edulliset ratkaisut ovat myös lompakolle edullisia. Varsinkin Hiilihelpin hyvä neuvot energiatehokkuuteen sekä uusiutuvien energian vaihtoehtojen saralla kiinnostavat nyt monia omakotitaloasukkaita ja mökkiläisiä.

Ilmastonmuutos etenee, luonnonvarat ehtyvät ja lajikato kiihtyy huolestuttavalla vauhdilla. Elämäntapamme eivät ole kestävällä tasolla. Vaikka tilanne on vakava, on paljon vielä korjattavissa – asumisen mukavuudesta ja kustannuksista tinkimättä. Tarvitaan sekä pieniä että suuria tekoja niin kuluttajan arjessa kuin globaalissakin mittakaavassa.

Hiilihelpin vinkeillä asumisen hiilijalanjälkeä on helppo pienentää. Klikkaa itsesi Hiilihelppiin >

asuminenenergiaenergian säästäminenhiilihelppi

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.