Lokkeja keikkuu kaikkialla maailman merillä. Linturetkellä-jutut ovat tavanneet mm. esiintymiseltään maailman suhteellisesti suomalaisimman linnun selkälokin sekä Jäämeren rantojen ja satamien syksyisiä ja talvisia lokkeja.

Galapagossaarilla pesii endeeminen laavalokki, jonka maailmankanta rajoittuu yksinomaan Galapagosille. Laavalokkia on vain noin neljäsataa paria ja sitä pidetään maailman harvinaisimpana lokkina.

Toinen Galapagosin kiinnostava lokkilintu, jonka levinneisyysalue on laajempi ja kantakin selvästi isompi, on yölokki, öisin merenpinnasta kalasteleva omanlaisensa veijari, ainoa suvussaan öiseen pyydystämiseen erikoistunut.

Lokit ovat hyvin taitavia lentäjiä. Niiden höyhenpuvut ja värit ovat hauskan ilmeikkäitä. Kaikkien Galapagosin mitä ihmeellisimpien lintujen ja muiden eläinten joukossa pidin kovasti näistä kahdesta lokkilajista.

Yölokki saalistaa erikoisesti yöllä merenpinnasta pikkukaloja ja äyriäisiä. Tässä se katselee päiväsaikaan kaikessa rauhassa maailman menoa Galapagossaarten näkökulmasta.

Galapagoslaavalokkilinturetkellälokityölokki

Joululahjaksi hetkiä ja retkiä luonnossa!

Kuksa sekä lehti käteen ja luontoon: Suomen Luonto -lehti johdattaa seikkailuun ja metsän siimekseen piilotetun tiedon äärelle.

Joulutarjous: lehti+digi vuodeksi 63,50 €