Galapagosin albatrossi on valtavan pitkäsiipinen verrattuna mihinkään muuhun Galapagossaarten lintuun fregattilintua lukuunottamatta. Albatrossi on keholtaan rotevan oloinen ja varsin kookas.

Albatrossin sosiaaliset menot ovat inhimillisesti arvioiden kauniita, helliä ja läheisiä. Parisuhdetta lämmitetään hyväilyillä. Ainoa poikanenkin on hellyttävä, höyhenistö kuin karitsan villaa. Poikasen kasvaminen lentokykyiseksi vie pitkän ajan.

Paratiisissa on uhkansa. Endeemisten lajien saaret ovat erityisen herkkiä muun muassa vieraslajeille ja muualta tuleville sairauksille. Onneksi suojelutoimet ovat aktiivisia ja ihmisen mukana kulkeneita vieraslajeja on saatu poistettua herkästi haavoittuvasta luonnosta.

Albatrossin kehossa on voimaa, suurin osa elämää siivillä! Se on iso ero viime viikon toiseen Galapagosin endeemiseen lintuun galapagosinmerimetsoon, jonka taas on kehittynyt kokonaan lentokyvyttömäksi.

Tässä kuvassa korostuu, kuinka hirmuisen pitkäsiipinen on Galapagosin albatrossi. Lentokyvyttömän galapagosinmerimetson siivet ovat vastakohta albatrossin siiville.

Albatrossin poikanen on hauskan näköinen ”menninkäinen”. Taustalla kuvan vasemmassa laidassa kurkottaa pikantti yksityiskohta, terhakka sisiliskon sukulainen.

GalapagosGalapagosin albatrossilinturetkellä

Joululahjaksi hetkiä ja retkiä luonnossa!

Kuksa sekä lehti käteen ja luontoon: Suomen Luonto -lehti johdattaa seikkailuun ja metsän siimekseen piilotetun tiedon äärelle.

Joulutarjous: lehti+digi vuodeksi 63,50 €