Tulevana viikonloppuna nautitaan luontoelokuvista, siivotaan nurkat tarpeettomista tavaroista ja herkutellaan luonnonläheisesti.

Astetta monipuolisempi luontoelokuvafestivaali

Savonlinnan kansainvälinen luontoelokuvafestivaali SINFF järjestetään 18.–20.8. Ohjelmaan kuuluu luontoelokuvia, taidetta, keskusteluja, työpajoja ja musiikkiesityksiä Saimaan rannoilla. Katso aiemmin julkaisemastamme jutusta lisätietoja elokuvatarjonnasta!

Koko festivaalin ajan Galleria Ars Novassa on esillä japanilaissyntyisen Komugi Andon ja Teemu Salosen näyttely Koirani on ainakin eurooppalainen. Perjantaina tunnelmoidaan lyhytelokuvia ja musiikkia yhdistävässä Metsänäytöksessä Sulosaaressa ja lauantai-iltana vuorossa on elokuvapiknik Riihisaaressa, jossa nähdään Sielunmetsä-elokuva, kuullaan livemusiikkia ja nautitaan Mustan virran panimon tarjonnasta. Elokuvapiknik on ilmainen ja sen aikana myös Riihisaaren näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta.

Lauantaina voi osallistua Dokumenttikillan ja SINFFin järjestämään Luontoelokuva 2.0 -seminaariin luonnon kuvaamisesta dokumenttielokuvassa. Samana iltana luontoelokuvafestarilaisia myös tanssittaa perinteinen festariklubi. Tuk Tuk Travellers myy festivaalin ajan vegaanista ruokaa Savonlinnan satamassa ja virallisena festarijuomana pääsee nauttimaan Mustan virran panimon Mesi Golden Alea. Sunnuntain ohjelmassa Juha Taskinen ja Kari Hietalahti esittelevät norppaturvallista katiskaa ja vietetään kirpputoripäivää. Aamulla on tarjolla myös virkistävä joogaherätys!

Tutustu monipuolisen luontoelokuvafestivaalin ohjelmaan täällä!

Siivouspäivä on hyvä tilaisuus hankkia tarvitsemansa kestävästi ja laittaa ylimääräinen eteenpäin. Kuva: Yhteismaa/Jaakko Blomberg (CC BY-NC-SA 2.0)

Laita hyvä kiertämään!

Lauantaina vietetään syyskauden Siivouspäivää. Siivouspäivä muuttaa kaupungit eri puolilla maata isoiksi kirpputoreiksi, joille kuka tahansa voi tuoda ylimääräiset tavaransa myytäväksi tai annettavaksi. Tavaroita voi myydä esimerkiksi kotona, kadulla, pihalla, työhuoneella, kerhotilassa ja urheilukentällä. Isompia myyntipaikkoja voi perustaa oman taloyhtiön, kadun tai asuinalueen voimin. Kasaa siis ylimääräiset vaatteesi, lasten vanhat kirjat, varastossa lojuva polkupyörä, mummolta jääneet huonekalut tai vaikkapa itse kutomasi villasukat ja lähde kaupungille! Luonto kiittää mitä vähemmän uusia tavaroita valmistetaan.

Lue lisää Siivouspäivästä täältä!

Hyvällä ruualla hyviä tekoja

Siivouspäivän jälkeen on sunnuntaina aika ottaa rennommin. Kadut tyhjenevät kirpputoreista ja täyttyvät ruokakojuista, kun Ravintolapäivä valtaa kaupungit. Myös ravintolapäivänä voi tehdä vastuullisia valintoja ja herkutella pientuottajien tarjonnalla ja kasvis- tai vegaaniannoksilla.
Helsingin Mustikkamaan Syötävän Puiston talkoolaiset tarjoilevat sunnuntaina vegaanisia ruokia ja kakkuja hyödyntäen oman puutarhan satoa. Tapiolassa voi puolestaan Otavaeltajien lettukahvilassa tutustua herkuttelun yhteydessä partiotoimintaan.

Kuva: Martti Tulenheimo (CC BY-NC-ND 2.0)

Turussa tarjotaan zanzibarilaisia perinteisiä samosoja, ja vegaanisten herkkujen tuotot käytetään Kiwengwa-Pongwe metsän suojeluun Zanzibarilla. Tampereella pääsee Kanakahvila Heltassa maistelemaan pihakanalan asukkien munista tehtyjä leivonnaisia ja tietysti ihastelemaan itse kanoja. Litukan siirtolapuutarhassa nautitaan samana päivänä Päivä puutarhassa -tapahtumasta, ja puutarhamiljöössä voi herkutella esimerkiksi Sirkun kesäkeitaalla.

Kuopiossa järjestetään sunnuntaina Wanhan Haapaniemen ravintolapäivä ja kirpputori klo 12–16. Tapahtumassa voi herkutella niin vohveleilla, vegehodareilla kuin kotitekoisella jäätelöllä. Joensuussa puolestaan saa ekologisia raakakakkuja Kakkuvankkurista!

RavintolapäiväSavonlinnan luontoelokuvafestivaalitsiivouspäiväSINFF

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!