Kysyimme elokuun numerossa lukijoidemme mielipidettä parhaasta ruokasienestä. Saimme miltei 500 vas­taus­ta. Lämpimät kiitokset teille niistä!

Tulos ei jätä arvailuille varaa. Ylivoimaiseen voittoon ylsi keltavahvero eli kantarelli. Se sai 174 ääntä, miltei kolmanneksen koko potista.

”Paistettu kantarelli on niin hyvää uusien perunoiden ja kerman kanssa, että siinä menee aina kieli mutkalle”, kuvailee Liisa Orava Oulusta makuelämystä.

Toiseksi ylsi suppilovahvero 75 äänellä. Ursula Vironen Vantaalta perusteli valintaansa näin: ”Helppo ja monikäyttöinen D-vitamiinipommi, jonka voi säilöä monella tavalla.”

Kolmanneksi kirivät herkkutatit 67 äänellä. Erityisesti sienen erinomaista makua kehuttiin. ”Niissä vain on niin aito, puhdas sienen maku”, kirjoitti Markku Illikainen Torpista perusteluissaan.

Sienikansi_2Seuraavaksi eniten ääniä saivat mustatorvisieni, mustavahakas sekä korvasieni. Parhaaksi ruokasieneksi saivat ääniä myös muun muassa kultarousku, kurttusieni, limanuljaska, huhtasieni ja nokirousku.

Osa vastaajista oli mahdottoman tehtävän edessä, kuten ­Elmiina Kekäläinen Kiuruvedeltä. ”Kantarelli ja suppilovahvero. En osaa valita parempaa nuista kahdesta, mutta molemmat on aivan mahottoman herkullisia eri ruuissa.”

Kaikkien vastaajien kesken arvottiin Jarkko Korhosen ja Pirjo Penkkimäen Suuri suomalainen sienikirja.
Sen saa sienikoriinsa Kati Luomi Siilinjärveltä. 
Sieneksi olkoon!

KantarelliParas ruokasieniruokasienikysely

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.