Villivihannekset ovat pian parhaimmillaan ja ainakin pienen pieniä nokkosia nousee maasta jo monin paikoin. Nokkosesta voi loihtia monenlaista syötävää – kuten vaikkapa lettuja lukijamme Pia Grönroosin reseptillä:

NOKKOSLÄTYT

5dl maitoa
1 dl ohrajauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
puoli tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
reilusti tuoreita nokkosen lehtiä

Valmistusohjeet

Valmista lättytaikina.

Lisää maitoon kaikki ainekset. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota noin 30 minuuttia.

Kerää tuoreita hentoja nokkosen lehtiä ja versoja. Keitä pienessä määrässä vettä muutama minuutti. Valuta lävikössä ja purista lehdistä ylimääräinen neste pois. Pilko nokkoset saksilla taikinan sekaan.

Paista valurautapannulla voin kanssa. Tarjoile puolukoiden ja salaatin kera.

Nokkoseen ja 29 muuhun villivihannekseen ja niiden käyttöön voit tutustua Villivihannekset-mobiilisovelluksen avulla. Lue lisää!

nokkonennokkoslettureseptiruokaohjevillivihannes

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.