96. Tuunaa vanha tai kirpputorilta ostettu koulureppu
Syksy lähestyy ja vanha koulu- tai treenireppu repsottaa? Vie se suutarille korjattavaksi. Jos reppu kaipaa piristystä, koristele se kangasmerkeillä tai -paikoilla.

97. Järjestä kävelevä ”koulubussi”
Jos koulu on kävelymatkan päässä kotoa, naapuruston vanhemmat voivat järjestää lapsille autokyytien sijaan kävelevän koulubussin. Ehkä etätyöpäivän alkuun sopii pieni kävelylenkki? Säästät rahaa, polttoainetta, luontoa, ja saat yhteistä aikaa lasten kanssa.

98. Ilmoittaudu kansalaisopiston kädentaitokurssille
Moni asia on ”helppo korjata”, kun sen osaa. Kynnys uuden opetteluun on yksin suurempi, eikä aina edes tiedä mistä kannattaisi aloittaa. Osallistu kansalaisopistojen kädentaitokursseille: opit neulomaan ja valitsemaan oikean paksuiset puikot, entisöimään huonekalun sopivia materiaaleja käyttäen tai korjaamaan ompelukoneella puhki kuluneet farkut. Jos sinulla ei ole aikaa kursseille, katso video Youtubesta. Sieltä löytyy lukemattomia korjausvinkkejä.

99. Aloita syksy hyötyliikunnalla
Syksy on monille reipastumisen aikaa kesän grillailujen ja juhlien jälkeen. Mielessä pyörivät liikuntaharrastukset tai ehkä kuntosalijäsenyys? Säännöllinen hyötyliikunta vaikka työmatkapyöräilyn tai -kävelyn muodossa on yksi parhaista tavoista liikkua. Säästät aikaa, kun lenkille ei tarvitse lähteä erikseen. Jos työpaikaltasi puuttuvat suihkut ja pukukopit, ota asia puheeksi. Ehkä joku työkaverikin innostuisi pyöräilystä.

100. Opettele nauttimaan säästämisestä
Rahan säästäminen lähes poikkeuksetta säästää myös luonnonvaroja. Aina kun jätät jotain kaupan hyllylle tai lykkäät uuden ostamista, luonto ja kukkarosi kiittävät.
Etsi itsellesi sopiva motivaatio säästämiseen. Voisiko se olla pitkä lomamatka maata pitkin, käynti kylpylässä perheen kanssa, tai se laadukas ja kestävä vaate, jota et ole aikaisemmin raaskinut ostaa? Säästäminen pahan päivän varalle on jo itsessään palkitsevaa.
Ostamatta jättäminen on voimaannuttavaa. Valta on sinulla eikä mainoksilla tai tarjouksilla. Harvoin ja harkiten hankitut, tarkoituksenmukaiset ja tarpeelliset tavarat tuottavat iloa. Heräteostokset tekevät sitä vain harvoin.

Katso juttusarjan kaikki vinkit >

ekovinkithyötyliikuntakorjaaminensata askeltasäästäminen

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.
Joulutarjous lehti+digi vuodeksi 59,50 €