Talvella sulan puron tai joen vartta kävellessä voi nähdä hieman mustarastasta pienemmän linnun, jolla on mustanruskean höyhenpeitteen lisäksi kurkussa iso valkoinen laikku. Tämä lintu voi sukeltaa kylmään veteen kovimmillakin pakkasilla. Kyseessä onkin pohjasta ruokansa etsivä koskikara.

Suomen pesimäkanta on arvoilta 300 paria, mutta Suomessa talvehtii yli kymmenkertainen määrä koskikaroja. Suomessa talvehtivat yksilöt ovat pitkälti Pohjois-Norjasta tulleita lintuja, kun taas Suomen pesimäkanta muuttaa etelämmäs talvehtimaan.

koskikara

Tunne luontosi

Lähde retkelle metsään, suolle, merelle, kauas ja lähelle.
Tutustu, opi, ihastu ja voimaannu. Koe Suomen Luonto!