Luontokuvaaja Paavo Hamusen Luontokuvauskoulun viidennessä osassa keskitytään kuvausvälineisiin ja kuvakulmaan. Lue lisää luontokuvauksesta 6.6. ilmestyvästä Suomen Luonnosta.

1. Kesällä valoa on lähes vuorokauden ympäri. Jos mietit että ”kaikki” pitäisi lyhyen kesän aikana kuvata, niin unohda kiire. Keskity itsellesi kiinnostaviin aiheisiin, kuvaa ne ajatuksella ja hyvin.

2. Käy samoilla kuvauspaikoilla eri vuorokauden aikoihin ja tutki aihetta erilaisessa valaistuksessa.

3. Kamerakaluston ei tarvitse olla kallis. Hyviä ja näyttäviä kuvia saat pokkarilla tai kännykällä. Valokuvanäyttelyitä on tehty kännykkäkameran tiedostoista.

4. Liiku luonnossa. Luontokuvia ei synny, jos olet tietokoneen ääressä tai sisällä. Olipa sää mikä hyvänsä, se on myös kuvaussää! Kun valoa on vähän, käytä jalustaa. Digikameroiden myötä jalustan käyttö on vähentynyt, mutta se auttaa pääsemään eroon tärähtäneistä kuvista. Kameran voit
tukea myös puuhun, kiveen, maahan…

5. Kuvaa aiheesi ajatuksella, mutta älä unohda luovuutta. Kun hallitset kameran käytön, niin kamera on väline, millä toteutat omia ideoitasi. Lopputulos ratkaisee. Tyylipisteitä ei jaeta.

Tutustu luontokuvauskurssitarjontaan.

LuontokuvauskouluPaavo Hamunenviisi vinkkiä

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.