25/2021

Huuhkaja lensi mukaan peliin stadionin yläparvelta, jossa se oli aktiivisesti seurannut ottelua. Huuhkaja istui ensin Suomen maalin päälle. Ja kun Aleksei Eremenko jr. hääti huhkaimen pois maalilta, asettui se Belgian maalin päälle, kertoo Ylen arkisto.

Tämä nuori huuhkaja istuskeli huuhkajavuorellaan Helsingissä viime viikolla.

Peli oli keskeytyksissä vajaan 10 minuutin ajan. Yleisö haltioitui huuhkajasta. Ja kun huuhkaja lensi pois, Suomi voitti 2-0, hyvä! Samalla jalkapallomaajoukkueemme sai arvoisensa nimen hienosta linnusta. Kaupunkitoimittajien yhdistys valitsi Bubin vuoden kaupunkilaiseksi. Nimen Bubi-huuhkaja sai urheilutoimittaja selostaneen Bror-Erik ”Bubi” Walleniuksen mukaan.

On hieno juttu, että city-huuhkajat ovat vakiintuneet kaupunkiin, vaikka menestys toki vaihtelee eri pesimäpaikoilla. Kaupunkiympäristöön sopeutuminen on tärkeää myös siksi, että huuhkajalla on haasteita nykyisessä  luonnonympäristössä – monestakin syystä.

Helsingin kanit ja rotat ovat tärkeää ruokaa city-huuhkajille ja ne ovat varmasti osaltaan houkutelleet huuhkajia. Huuhkajat ovat tottuneet kaupunkiin. Ja huuhkajat osaltaan pitävät kani- ja rottakantaa kurissa.

Huuhkaja tunnetaan vanhastaan myös nimellä ”hyypiä”. Tässäkin on hieno yhtymäkohta jalkapalloilija, nykyään valmentaja Sami Hyypiään, joka puhuu muuten Suomen parasta Voikkaan murretta.

Luonnonkivistä ja tiilistä rakennettu kuvan vanhan rakennuksen seinä on Helsingin hienoin huuhkajavuori. Se antaa hyvät edellytykset pesimiseen ja myös poikasten turvalliseen varttumiseen.

Tänäkin keväänä ja alkukesänä huuhkajapariskunta on kasvattanut kolme nyt jo lentokykyistä poikasta pesäkalliollaan.

Seinämässä on sopivia ikkunasyvennyksiä ja kivihyllyjä, aivan kuin luonnonkallioissa. Samalla city-huuhkajien ilmestyminen kaupunkiin opettaa kaupunkilaisille luonnonsuojelua, tuo tutuksi hienon lintulajin sekä kannustaa hyvää jalkapalloa. Hyvä molemmat huuhkajat!

Kaikkea hyvää niin huuhkajille kuin Huuhkajillekin!

"Huuhkajat"City-huuhkajahuuhkajahyypiävuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.