Kukon askel on parin-kolmen minuutin mittainen. Päivä on tänään kukonaskelen pidempi kuin eilen, sanotaan. Eilen aurinko laski näillä main klo 20:16. Tänään (5.4.) aurinko laskee klo 20:18, huomenna (6.4.) klo 20:21. Ensi tiistaina, 9.4., auringon painumista horisontin taakse voi katsella täsmälleen samalla hetkellä, kun puoli yhdeksän uutiset alkavat – jos sattumalta tuntee tarvetta seurata näitä kahta asiaa samaan aikaan.

Netissä on paljon erilaisten tietokonegurujen ja asianharrastajien tekemiä sivuja, joilla voi itse tarkistaa, vaikkapa talon tarkkuudella, moneltako aurinko juuri omilla kotikonnuilla laskee. Tässä niistä pari esimerkkiä.

Niin, sellainen asia vielä tuosta kuvasta (joka on otettu eilen puoli kahdeksan maissa) että jos oikein tarkasti katsoo, jääkansi on murtunut pihassa kuvan vasemmassa alakulmassa, ja hiekkaa on tullut näkyviin. Tuskin maltan odottaa, kuinka paljon tumma hiekka-alue kasvaa tämän päivän aikana! Takatalvea toki odotellessa… Sellaistakin on ensi viikoksi lupailtu.

Otan kuvan kotitaloni yläkerran ikkunasta muutaman päivän välein, ja julkaisen sen täällä Kevät saapuu -blogissani. Pysy kanavalla ja seuraa kuinka kevät tavoittaa Hämeen! Twitteristä löydät minut nimellä @luontomies.

 

 

HämeJuha KauppinenKevät saapuukevätilta

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.