Olimme kuukausi sitten kahden yön telttaretkellä Linlon saaressa Kirkkonummella. Tiesimme jo etukäteen, että sadetta voisi tulla melko paljonkin. Emme silti halunneet perua pitkään suunniteltua reissua. Pakkasimme kaikille ainakin kutakuinkin sateen pitävät varusteet. Teltan pystytimme Linlon eteläkärkeen lähelle suurta keittokatosta.

Ensimmäisenä päivänä meillä oli tuuria. Sadepilvet eivät osuneet kohdalle, joten pääsimme perille kuivina ja ehdimme pystyttää teltan ilman pisaran pisaraa. Ainut kosteus tuli iltauinnista.

Odotimme sateen alkavan yöllä, mutta ehdimme syödä aamiaisenkin poutasäässä. Sen jälkeen ukkoskuurot alkoivat ja jatkuivat yöhön saakka. Rakensimme majoja ja retkeilimme lähialueella tihkusateessa, mutta rankimpien kuurojen ajaksi vetäydyimme keittokatoksen tai oman telttan suojaan.

Suuressa keittokatoksessa oli hyvin tilaa kokata ruokaa trangialla, harjoitella tulentekoa, kuivatella vaatteita, jutella ja lauleskella. Sadesäällä siellä ei ollut tungostakaan. Törmäsimme koko päivänä vain yhteen muuhun retkiporukkaan. Ja kun keittokatos alkoi kyllästyttää, siirryimme telttaan lukemaan, pelaamaan korttia ja piirtämään. Tällä kerralla piirustusvihkoon syntyi yhteistaideteos retkestämme.

Ei tämä ollut meidän ensimmäinen telttaretkemme sateessa. Se oli kuitenkin hyvä muistutus siitä, että sateessa retkeily voi olla aidosti kivaa varsinkin, jos ei sada ihan koko aikaa.

Esikoisen mielestä sade teki retkeilystä enemmän oikeaa selviytymistä. Yritämmekin suunnitella syksylle vielä yhden telttaretken – satoi tai paistoi. Sitä ennen haluaisin kuulla, mitä te teette, kun telttaretkellä sataa?

Linlon saarta suosittelen lämpimästi muillekin joka kelin retkikohteeksi. Saarelta löytyy useampia keittokatoksia, ja ainakin toistaiseksi Linlo vaikuttaa olevan hieman huonommin tunnettu ja siten myös rauhallisempi kuin sen kupeessa oleva Porkkala. Ennen retkeä kannattaa tutustua Eräirman bloggaukseen Linlon reiteistä ja tulipaikoista.

keittokatoskirkkonummiLinlonuotioretkeilysäätelttatelttailutelttaretkitulipaikkaukkoskuuro

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.