Kävimme nyt syyskuussa luultavasti viimeistä kertaa tälle kaudelle telttailemassa. Varusteemme eivät oikein riitä talvitelttailuun, joten loka-marraskuusta alkaen turvaudumme retkillä yleensä muihin majoitusvaihtoehtoihin. Talvikauden jälkeen toukokuun paikkeilla sitten kaivamme taas teltan esiin.

Tauon jälkeen on usein hankala muistaa, mitä kaikkea telttaretkelle oikein tarvitaankaan. Listaankin nyt omaksi – ja toivottavasti myös teidän muiden – avuksi telttaretken varusteet. Tavarat pakkaamme reppuihin ja rinkkoihin. Ensi kesänä saatamme hankkia esikoisellekin rinkan, niin pesueen emojen kantamukset kevenevät entisestään.

Tärkeimpiä varusteita ovat tietenkin:

Ruuanlaitto ja ruokailu sujuvat retkellä, jos mukana on:

Yhden vuorokauden retkelle pakkasimme ruuaksi:

Kannattaa suosia vielä enemmän kuivaruokaa, jos vain mahdollista. Itse emme ole keksineet vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavalle puolisolle tarpeeksi retkiruokavaihtoehtoja pelkistä kuivatuotteista.

Päälle puettavien sisä- ja ulkovaatteiden sekä kenkien lisäksi jokaiselle reppuun:

Lisäksi otamme aina mukaan:

Lapset pakkaavat omiin reppuihinsa lisäksi:

Tällaisella varustuksella olemme itse pärjänneet tähän asti niin, että retkellä olemme saaneet keskittyä luonnosta nauttimiseen. Vaatetusta ja ruokavalintoja täytyy toki joka kerta vähän säätää kulloisenkin kelin mukaan.

Isosaaripakkaaminenretkeilyretkivarusteettelttaretkivarusteetvarustelista

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.