Kyllä, niin se vain on! Metsä on paras leikkipaikka – tai ainakin yksi parhaista. Sen ovat huomanneet myös pesueen lapset sekä heidän serkkunsa. Serkku nimittäin pyysi meitä viikonloppuna leikkimään Tuhkimoon. Tuhkimo on leikkipuisto, johon meidän ovelta on matkaa noin 500 metriä.

Varsinaisesti serkku ei kuitenkaan tarkoittanut itse leikkipuistoa vaan heti sen vierestä alkavaa metsää, sillä siellä voi kiipeillä puissa, seikkailla, rakentaa majoja, metsästää leikisti jousipyssyllä ja keksiä muita mielikuvitusleikkejä.

Metsästä löytyy myös kattava valikoima leikkiruokaa. Lehdet voivat olla leipiä tai keksejä, kävyt pyöryköitä, kivet perunoita, kaarnanpalat lautasia, kanervankukat teetä, pienet kepit nakkeja,… Lisäksi oksia voi käyttää onkina, vaellussauvoina, jousipyssyinä ja mitä vaihtelevampina tarvikkeina.

Itsekin viihdyn sata kertaa paremmin metsässä kuin leikkipuistossa. Lasten leikkiessä voin kävellä, katsella maisemia sekä tarkkailla ympäröivää luontoa tai vaikka tallentaa kanervien kauneutta vastavalossa.

Esikoisen sanoin: ”Kaikkihan metsässä viihtyvät!” Siihen minäkin uskon – ainakin, jos metsä vain tulee tutuksi.

Leikkipuisto TuhkimoluontosuhdelähimetsämajaleikitmetsämetsäleikitmielikuvitusleikitRoihuvuoren vesitorniroihuvuori

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.