137/2020

Miten rohkeasti Reidar Särestöniemi maalaakaan omaperäisellä tekniikallaan. Miten hän luokaan metsän, sen kutsun, värit, metsän eläimet, kaikkinaiset tunnelmat!

Ilves Reidar Särestöniemen taulusta (Kirsi ja Keio Eerikäisen Taidesäätiön kokoelmasta).

Särestön vanhassa talossa ja pihapiirin rakennusten miljössä on täydellinen tunnelma. Yksin uunien muodot tekevät suuren vaikutuksen. Vanhat navetat, tallit, liha-aitat ja muut kertovat täydestä vanhan ajan ekologiasta. Ennen tänne pääsi vain Ounasjokea myöten soutamalla.

Vanha Särestö. Taustalla virtaa syksyinen Ounasjoki.

Matti Saanion mustavalkeat valokuvat pirtin seinillä antavat syvyyttä vanhaan elämään Sarestössä. Kuviin on tallentunut merkittäviä välähdyksiä ihmisistä, karjasta, työnteosta ja Reidarin eläinrakkaudesta. Hän otti huolehtiakseen myös luonnoneläimistä. Hän pelasti laulujoutsenen Ounasjoen hyhmästä.

Navetta, talli ja vanhan rakennuksen perusta.

Käykää nyt ihmeessä etelän miehet ja naiset Lapissa. Särestö löytyy Kittilästä, Kaukosen kylästä, Suomen Lapista, Ounasjoen varrelta. Alkutalven hiljaisuudessa sielu lepää maisemassa. Taide mykistää tunnelmallaan ja tulkinta rikkaudellaan. Värit hehkuvat alkuvoimaisen luonnon tarinaa.

Kannattaa irrota arjesta, noudattaa aidosti koronaohjeistusta, nauttia luonnon rauhasta ja sen inspiroimasta taiteesta, matkailla ekologisesti Suomen Lapissa.

ilvesjokimaisemametsäporotokkaReidar SärestöniemisusiSärestötaidevuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.