Myrsky on saapunut Suomeen. Tällä hetkellä Bogskärin majakalla tuulee 23 metriä sekunnissa ja Ahvenanmaan Nyhamnissa ja Märketissäkin on mitattu myrskylukemia.

Pahimmillaan myrsky on kuitenkin Atlannilla, kuten näkyy yllä olevasta kartasta. Siinä tuuli näyttää kauniilta kiertäessään majesteetillista matalapainetta. Kartan liikkuvan version näkee esimerkiksi täällä ja alkuperäisen version täällä.

Maan pinnalla kovan tuulen seuraukset ovat kuitenkin ankaria; Skotlannissa on BBC:n koosteen mukaan katkennut sähköjä ja suljettu kouluja ja ainakin yksi kalastusalus joutui aamulla merihätään.  Myrskyyn liittyy myös ukkosia, joiden takia öljynporauslauttojen huoltolentoja on peruttu.

Tuulivoimalle kova tuuli on hyväksi. Ruotsissa myllyt tuottavat nyt valtavalla 4500 megawatin teholla eli yli 1, 5 kertaa Suomen ydinvoimaloiden (2800 MW) verran. Tanskassakin tehoa on yli 3000 megawattia ja Suomessa yli 400 megawattia.

Nyhamnin tuulivoimaloiden nettikameroista voi seurata myrskynäkymiä, joskin kuvakin menee luonnonvoimien armoilla aika huonoksi.

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.