Töyhtötiainen on aivan oman näköisensä metsän kotipaikkauskollinen pikkulintu, kesät talvet! Se on tänäänkin metsässään. Kuva: Samuli Haapasalo

1/365

Töyhtötiaisesta voi antaa oikean ja todellisen uuden vuoden 2019 lupauksen. Töyhtötintti on luonnon monimuotoisuuden tärkeä mittari. Kun metsässä asustaa töyhtäri, se kertoo, että metsän monimuotoisuus toteutuu. Saman tekee pohjoisimmassa Suomessa lapintiainen.

Tyhjä metsä kertoo toisin. Moni metsä on menettänyt töyhtötiaisen, uskollisen paikkalinnun. Sen kanta on pudonnut oleellisesti. Sama koskee lapintiaista ja hömötiaista.

Uudenvuodenlupaus on ekologinen: Haluamme metsän, joka kertoo luonnon monimuotoisuuden toteutumisesta. Töyhtötiainen, lapintiainen ja hömötiainen toimivat hyvin merkityksellisinä ekologisina monimuotoisuuden mittareina.

Tämä on ensimmäinen Vuosi luonnossa -blogi, huomenna ilmestyy seuraava ja jokaikinen päivä uusi koko vuoden! Klikkaamalla päivittäin Vuosi luonnossa -blogiin pysyt koko vuoden ajan tasalla siitä mitä luonnossa tapahtuu, mitä juuri nyt voit kokea! Saat tietoa vuoden luonnonkierrosta, yllätyksistä, tapahtumista, vihjeitä, ennusteitakin. Ehkäpä se lisää luonnon tuntemusta ja helpottaa kiireistäkin lukijaa nauttimaan luonnosta oikealla hetkellä!

monimuotoisuustöyhtötiainenvuosi luonnossa

Tilaa uudistunut Suomen Luonto!

Tunne luontosi ja tue luonnonsuojelua, tilaa lehti tai digilukuoikeus!