Ekologiset mökkivinkit osa 5: Vähennä lihansyöntiä
Kesä on makkara- ja grillaussesonkia. Lihan kulutus on Suomessa kaksinkertaistunut 50 vuodessa. nykyisin pelkkää sianlihaa kuluu henkeä kohden yli 30 kiloa eli saman verran kuin kaikkea lihaa yhteensä 1950-luvulla.
Kesä on makkara- ja grillaussesonkia. Lihan kulutus on Suomessa kaksinkertaistunut 50 vuodessa. nykyisin pelkkää sianlihaa kuluu henkeä kohden yli 30 kiloa eli saman verran kuin kaikkea lihaa yhteensä 1950-luvulla.
Lihansyönnin vähentäminen on järkevää luonnon kannalta, sillä Suomenkin maatalouden ravinne- ja kasvihuonekaasupäästöistä suurin osa liittyy lihantuotantoon. Lihansyönti on siis yksi syy vesistöjen huonoon tilaan. Maatalouden ilmastopäästöt ovat osin jopa kasvussa, sillä hiilidioksidia paljon päästäviä turvepeltoja raivataan kiivaasti eläinten lannan levitysalaksi.