61. Ui luonnonvesissä

Uiminen kuuluu kesään siinä missä hyttysen ininäkin. Uimalla luonnonvesissä uimahallin sijaan säästät myös luonnonvaroja ja ekologinen uintijälkesi pienenee. Vesi rentouttaa ja edesauttaa kehonhallintaa.

62. Treenaa ulkona

Kuntosalilla voi nostella puntteja ja kiikkua erilaisissa härveleissä, mutta treenata voi myös lenkkipolulla ja sen varrella hyödyntämällä liikkeissä puiden runkoja ja maaston muotoja – ja säästää selvää rahaa. Kehitä itsellesi oma luontotreeniohjelma!

63. Lähde vesille lihasvoimin

Vesille kannattaa lähteä nyt lihasvoimin. Soudellessa, meloessa tai suppaillessa pääsee lähelle veden pintaa ja voi määrätä itse juuri sopivan tahdin. Samalla saa erinomaista liikuntaa.

64. Opettele tuntemaan rantakasvit

Ota rantakasvit haltuun. Lainaa hyvä kasviopas kirjastosta ja opettele aluksi vaikkapa viisi rantatöyrään kasvia. Kasvituntemus alkaa karttua kuin huomaamatta ja pääset uuden harrastuksen alkuun.

65. Ongi

Mikään ei ole niin rauhoittavaa kuin onkiminen. Itse pyydetty saalis maistuu erityisen hyvältä ja antaa mukavaa vaihtelua mökkiruokavalioon. Järvikalat ovat terveellistä, vähärasvaista syötävää ja onkiminen miltei meditatiivista, aina ei ole niin väliä saaliistakaan. Kokeile syötiksi vaikkapa leipäpalaa.

Katso juttusarjan kaikki vinkit >

ekovinkitKasviharrastusluontoliikuntasata askeltauinti

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.