Vallilan kaupunkiviljelijöiden kevät alkaa talkoilla, jossa viljelysten mullat möyhitään ja monivuotisten kasvien laarit siivotaan. Muutama tiilistä tehty laari repsotti talven lumikuorman jäljiltä, mutta ne saatiin pian ojennukseen, kun miehet hakivat työkalut ja rakensivat laareille tukipuut. Kaupunki tekee yhteistyötä viljelijöiden kanssa lainaamalla haravia ja muita tarvikkeita sekä noutamalla puutarhajätteet viljelmiltä. Onhan tontti kuitenkin kaupungin ja viljelijät pitävät sen siistinä.

Tontti haravoitiin kunnolla. Talvisin kaduilta auratut lumet kipataan tontille ja sen mukana nurmikolla on paljon hiekoitussoraa. Puisto on myös suosittu koirien ulkoiluttamispaikka, joten jonkun verran jätöksiäkin haravoitiin, jotta nurmikolla on kesällä kiva istuskella.  Kevään ensimmäisiin talkoisiin Helsingin Vallilaan kerääntyi kymmeniä viljelijöitä naapurustosta ja parissa tunnissa viljelystontti oli jo kunnossa.

Eniten minua ilahduttaa kaupunkiviljelijöiden laaja kirjo: lapsiperheitä, miehiä, naisia, mummoja, nuoria ja läheisen päiväkodin lapsia ja heidän vanhempiaan parveilee innoissaan talkoissa haravoiden ja multaa mylläten.

Kesäkuun alussa pidetään seuraavat talkoot ja silloin onkin vuorossa istutus!

kaupunkiviljelykevätsiivoustalkoot

Tilaa Suomen Luonto

Suomen Luonto on ajankohtaisen ja innostavan luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.