Talvehtiva peippokoiras Porvoon Tolkkisen talviruokintapaikalla. Kuva: Samuli Haapasalo

55/365

Pitkä, leuto syksy vaikutti siihen, että Suomeen jäi talvehtimaan monia lintuja, jotka eivät tyypillisesti talvehdi. Toisaalta marjalinnut olivat aika kateissa.

Peippo on yksi niistä, joita jäi ehkä vähän normaalia enemmän. Joka talvihan on viivytteleviä peippoja, vähän järripeippojakin. Kun kävin Porvoon Tolkkisissa olevalla Porvoon lintuyhdistyksen metsäisellä ruokintapaikalla, saatoin todeta peippojen määrän nousevan toiselle kymmenelle.

Joukossa oli naaraspeippokin.

Ilman mitään ihmisen apua peipon on vaikeahko selvitä leudostakaan talvesta. Ehkäpä on niin, että talvehtimaan joutuneet tai jättäytyneet peipot ovat vielä hyvän sään aikana löytäneet sopiville ruokintapaikoille. Vailla ruokintapaikkaa, pihamaiden lintulautoja tai vaihtoehtoisesti sopivaa maatalon pihaa moni niistä tuskin selviäisi.

Monet ovat lisäksi ne lintulajit ja linnut, joita enenevässä määrin talvehtii vesistöjen sulissa ja jäättömillä merenselillä.

peippotalvehtiminentalviruokintavuosi luonnossa

Tilaa Suomen Luonto!

Puhtaan luonnon merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on entisestään korostunut koronavirusepidemian hankaloittamassa arjessa.
Tilaamalla Suomen Luonnon tuet Luonnonsuojeluliiton työtä suomalaisen luonnon hyväksi.
Tilaa nyt kotiin kannettuna tai diginä!