Kirjoitin aiemmin, että taitaa pihan lintujen lista olla täysi – vaan väärässäpä olin. Yksi oikein näkyvä, ja varsinkin kuuluva, elementti puuttui vielä kokonaisuudesta, nimittäin tervapääskyt. Ne saapuivat loppuviikosta, ja viikonlopun aikana sai monta kertaa pysähtyä ihastelemaan kesäntuojista viimeisiä. Kaupungissa kun ei pääskysiä muuten juuri näe, tervapääskyt saavat toimittaa pääskyn virkaa. Oikeita pääskyjähän ne eivät ole, vaan kuuluvat kirskulintuihin.

Tästä näet kaikki Kevät saapuu -blogin kuvat yhtenä rimpsuna.

Muuten piha sonnustautuu kesän pukuun vähän kerrassaan pienintä piirtoa myöten. Kuvan laitamilta voi kertoa, että kirsikkapuiden kukista noin puolet on auennut, vaahtera synnytti lehtensä kuin tyhjästä suunnilleen muutamassa lämpimässä tunnissa kukkiensa seuraksi. Omenapuiden varretkin ovat alkaneet saada väriä, kuten kuvasta voi todeta. Saapa nähdä, mihin vaiheeseen niiden kukintapyrkimykset ehtivät, ennen kuin on aika lyödä tälle blogille viimeinen piste. Tämä tapahtuu siis toukokuun viimeisenä.

Vaan sitä ennen nautitaan vielä hetki kevään saapumisesta, ja toivotaan, että pesäpöntöllä taannoin viivähtänyt sinitiainen olisi oikein tosissaan asettumassa taloksi.

Otan kuvan kotitaloni yläkerran ikkunasta muutaman päivän välein, ja julkaisen sen täällä Kevät saapuu -blogissani. Pysy kanavalla ja seuraa kuinka kevät tavoittaa Hämeen! Twitteristä löydät minut nimellä @luontomies.

HämeJuha KauppinenKevät saapuukirsikkapuuomenapuu

Anna luonto lahjaksi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta! Tilaamalla tuet luonnonsuojelutyötä.