TUOKSUJEN VUOSI

Valo oli lisääntymässä, mutta tukalan hitaasti.

Tämä on kertomuksen yhdeksäs osa. Edellinen osa on luettavissa täältä, aloitusosa täältä.


Maaliskuu

Kevät ei tuntunut saapuvan koskaan. Mieheni oli ostanut minulle narsisseja helpottaakseen yhä tukalammaksi muuttuvaa olotilaani. Enemmän hän kai halusi hyvittää sitä, ettei katsonut minua enää samalla tavalla kuin aikaisemmin. Se miten olin muuttunut, pelotti häntä jollain tavalla, ehkä sellaisella, jota hän ei itsekään täysin ymmärtänyt. Toisin kuin olisi saattanut kuvitella, en mitenkään pahastunut siitä. Juuri sillä hetkellä en kaivannut lainkaan sellaista huomiota osakseni.

Narsissien tuoksu ei ollut oikea. Kasvatettujen kukat haisivat keinotekoisilta eivätkä vieneet pois kevään kaipuuta. Jokaisena päivänä kävelin pihalla ja yritin varovasti työntää lunta sivuun kukkapenkin päältä, jotta olisin nähnyt esiin työntyvien tulppaanien, krookusten tai helmililjojen taimia. En ollut toistaiseksi löytänyt ensimmäistäkään. Kestäisi vielä pitkään, ennen kuin kuin kevään ensimmäiset kimalaiskuningattaret pääsisivät ruokailemaan kukissa. Sen vuoksi kasvatetut liljat saivat luvan kelvata.

Vatsani oli kasvanut suuremmaksi kuin olin osannut kuvitella. Tunsin liikkeitä usein ja ne olivat voimistumassa. Välillä koko vatsani hytkähti samalla kun kohtuani nipisti. Miehenikin oli päässyt tunnustelemaan lapsemme liikkeitä ja silloin olin huomannut hänen silmistään, miten liikkeiden tunteminen oli tehnyt kaikesta paljon todellisempaa hänelle. Hän oli lakannut rakastamasta minua ja alkanut rakastaa lastamme. En voinut syyttää häntä siitä, koska itselläni oli ajoittain samankaltaisia tunteita. Se ei tarkoittanut, että kiintymyksemme toisiamme kohtaan olisi jotenkin laimenemassa, päinvastoin, olimme saamassa välikappaleen, joka liitti meidät yhteen entistä tiukemmin. Väistämätöntä oli, että meidän molempien piti luopua osasta toisen rakkaudesta, koska kuvioihin oli tullut kolmas. Tilalle saisimme jotain vielä parempaa, saisimme yhteisen lapsemme ehdottoman rakkauden.

Seuraava osa on luettavissa täältä.

hyönteisetkertomustarina

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.