365/365

Tämä on vuoden 2019 viimeinen eli 365. Vuosi luonnossa blogi. Se ilmestyi vuoden 2019 jokaikisenä päivänä. Ensi vuoden 2020 Vuosi luonnossa blogi aloittaa loppiaisen jälkeisenä päivänä 7.1.2020 eli viikon tauon jälkeen. Muitakaa katsoa!

Näitä Vuosi luonnossa juttuja on mukava tehdä. On kiva, kun saa pitää lukijat ajan tasalla luonnon tapahtumista ja ennustaa vaikkapa jonkun linnun, kuten kurjen päämuutto lukijoiden katsottavaksi ja ihailtavaksi. Lintuja on nähty paljon!

Nisäkkäitä on juossut blogeihin lähes 40 kertaa. Puutarhaankin on toistuvasti kurkistettu. Perhosia on lennellyt. Jne.

Metsää ja metsäluontoa on seurattu monissa blogeissa. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja vanhat metsät nousevat niissä keskiöön. Tiaiset ovat opastaneet metsissä ja metsien suojelussa.

Vuosi luonnossa jatkuu siis ensi vuonna 2020. Se pyrkii antamaan lukijoille hyvän tilannetiedon siitä, mitä luonnossa juuri kulloinkin tapahtuu. Blogissa haluan välittää tunnelmia niin lyhyen tekstin kuin kuvienkin kautta. Toivon, että blogeista voi välittyä tietoa, ajatuksia, tunnetta ja tunnelmaa sekä luonnonsuojelun merkitys yhteiselle tulevaisuudelle.

Kun tänä vuonna 2019 Vuosi luonnossa ilmestyi siis jokaikinen päivä eli 365 kertaa, vuonna 2020 blogi ilmestyy joka toinen arkipäivä eli kolme kertaa viikossa. Tarvittaessa isketään välipäivään ylimääräinen blogi ja tietoisku!

Ilmestymispäivät vuonna 2020 ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai, yleensä klo 15-16 välillä – jos olen löytänyt maastosta kameroineni takaisin ”kylille”.

Vuosi luonnossa blogeihin annettiin kuluvalle vuodelle 2019 uudenvuoden lupaukseksi töyhtötiaisen ja sen metsän suojeleminen. Siitä pidetään kiinni myös vuonna 2020. Töyhtö- ja hömötiainen sekä Lapissa lapintiainen toimivat metsän monimuotoisuuden arvokkaina mittareina ja symboleina.

Toivon Suomen luonnon ja sen nettisivujen lukijoille edelleen tunnelmallisia, tietoa ja kiinnostusta luontoon välittäviä hetkiä blogien parissa. Kiitän vahvasta kiinnostuksesta, kauniista palautteista ja haluan vastata esitettyihin toiveisiin.

Hyvää Uutta Vuotta 2020 kaikille Vuosi luonnossa ja muiden Suomen Luonnon blogien lukijoille!

Näemme siis loppiaisen jälkeisenä päivänä 7.1.2020.

Samuli

 

hyönteisethömötiainenkasvitlapintiainenLinnutluonnonsuojelumaisematNisäkkäättöyhtötiainenvuosi luonnossa

Tunne luontosi

Suomen Luonto on ajankohtaisen luontotiedon aarreaitta!
Tilaamalla tuet Luonnonsuojeluliiton työtä.